În acest articol vom vorbi despre cea de-a doua țară pe care am vizitat-o de-a lungul călătoriei noastre prin Europa, și anume Portugalia.

În cele 3 zile pe care le-am petrecut în cea mai vestică țară din Europa Continentală am vizitat două dintre cele mai frecventate orașe și stațiuni de pe litoralul Oceanului Atlantic, și anume Faro și Albufeira. Vă voi prezenta experiența personală pe care am avut-o în aceste orașe, precum și câteva sfaturi de călătorie. Așadar, să începem! 😀

După sejurul de 2 zile pe care l-am petrecut în Lourdes din Franța, ne-am continuat călătoria către Portugalia, care avea să fie și cel mai îndepărtat punct din traseul nostru. Drumul a constat în traversarea graniței naturale dintre Franța și Spania formată din lanțul muntos al Pirineilor, prin Parcul Național al Pirineilor, unde am admirat una dintre cele mai frumoase panorame, fiind asemănătoare cu cele de pe Transalpina sau Transfăgărășan. Granița dintre cele două țări are loc între orașele Portalet – Formigal, la o altitudine de aproximativ 1.700 metri, fiind o zonă foarte populară pentru pasionații de ski și snowboarding.

După aproximativ 20 de ore de condus și după ce am străbătut Spania pe diagonală am ajuns în Faro, Portugalia. Vremea a fost extraordinar de plăcută și însorită, iar cele aproximativ 20° C ne-au uns pe suflet.

Înainte să vă povestesc despre activitățile pe care le-am realizat aici, consider că ar fi necesară o scurtă prezentare a orașului. Așadar, Faro este un municipiu din Portugalia din sudul țării în regiunea Algarve. Acesta este cel mai sudic oraș din Portugalia Continentală și are o populație de aproximativ 50.000 de locuitori.

După ce ne-am cazat la Casinha, o proprietate foarte cochetă, primitoare și aproape de centrul orașului, am pornit în explorarea împrejurimilor. Astfel, prima oprire pe care am făcut-o încă de dimineață a fost la Piața Municipală / Mercado Municipal. Acest loc găzduiește zeci de comercianți locali care își vând propriile produse, de la fructe și legume crescute în grădină, la produse de panificație, lactate și pește proaspăt adus din portul orașului. După ce am aruncat o privire la varietatea de produse și la zecile de specii de pești de ocean necunoscute și nemaivăzute până atunci, ne-am așezat la o terasă din apropiere, unde am servit câte-o cafea, croissante proaspete și celebrele delicatese locale, pasteis de nata, care sunt tarte din ouă prăjite cu scorțișoară.

O Castelo de Faro / Castelul din Faro

După micul-dejun, am pornit către centrul și portul orașului. Înainte să pornim în această călătorie m-am documentat puțin de-acasă despre principalele atracții turistice ale orașului Faro, iar printre cele mai vizitate locuri se număra și O Castelo de Faro / Castelul din Faro. Ei bine, în trecut aici a existat într-adevăr un castel, pe ruinele căruia a funcționat pentru o perioadă de timp Fabrica de bere / Fábrica da Cerveja, însă în prezent locul funcționează în calitate de bar la malul mării pentru turiștii veniți de pretutindeni. Nu a fost chiar ce m-am așteptat, dar a fost amuzant să pot vorbi cu localnicii despre faptul că m-aș fi așteptat să pot vizita un castel asemănător celui din Lisabona, Castelul São Jorge.

Sé de Faro / Catedrala din Faro

Următoarea atracție turistică a fost Catedrala din Faro. Aceasta este o catedrală romano-catolică construită în stil gotic, care datează încă din sec. al XIII-lea și reprezintă unul din monumentele naționale ale Portugaliei alături de alte vestigii.

O Porto de Faro / Portul din Faro

O altă oprire din centrul orașului a fost lângă portul comercial din Faro, care reprezintă unul din principalele puncte de promovare a economiei locale din regiunea Algarve.

Albufeira

Într-una din zilele petrecute în Portugalia, ne-am decis să vizităm și una dintre cele mai frecventate stațiuni de la malul Oceanului Atlantic, și anume Albufeira. Acesta este un oraș din municipiul Albufeira, districtul Faro, care are o populație de aproximativ 15.000 de locuitori. Albufeira se află la aproximativ 45 de km. de Faro și la aproximativ 250 de km. de Lisabona. Un lucru interesant este că, pe timpul verii, populația orașului Albufeira ajunge să fie și de 300.000 de locuitori datorită turismului intensiv și a plajelor foarte apreciate.

Praia dos Pescadores / Plaja Pescarilor

Această plajă își are numele datorită portului maritim care obișnuia să funcționeze. Astăzi plaja reprezintă o atracție turistică datorită nisipului și a culorii mării de un albastru-turcoaz. În apropierea plajei există un lift de sticlă care oferă de la înălțime o priveliște de excepție către ocean.

După ce ne-am plimbat pe plajă, am făcut câteva poze și am cumpărat și suveniruri locale, am pornit către Faro spre a ne bucura de o mică sesiune de cumpărături înaintea plecării din ziua următoarea către o altă destinație de pe lista noastră, și anume Gibraltar.

Acesta a fost sejurul nostru în regiunea Algarve din Portugalia, vizitând Faro și Albufeira. Aceste orașe sunt foarte potrivite pentru un concediu pe timpul verii pentru a vă bucura de plajă, bronz, mâncăruri locale și atmosfera iberică. În următorul articol vă voi prezenta călătoria noastră din Gibraltar alături de maimuțe. Așadar, stați pe aproape! 😀

UPDATE! Dacă vrei să citești articolul Călătorie în orașul sfânt Lourdes din Franța apasă AICI.

Vă mulțumesc frumos pentru susținere! 🙂

See you soon! 😉