Știu că în ultima perioadă nu am fost prea activă pe blog, însă am avut o perioadă destul de încărcată, datorită unor proiecte în care am fost implicată. Voi începe prin a vă povesti despre RIUF – The Romanian International University Fair și ce am făcut pe acolo.

La începutul lunii februarie am văzut un anunț interesant pe Facebook și anume că RIUF recrutează voluntari pentru organizarea unui nou eveniment ce urma să aibă loc în luna martie. La RIUF mai participasem și anul trecut la ediția din octombrie, așa că am decis să mă înscriu din nou. Vă voi explica, pe scurt ce înseamnă, de fapt, RIUF.

28379343_1716267068412792_4620770919876295698_n

RIUF – The Romanian International University Fair este cel mai mare târg de universități din Europa de Sud-Est, unde anual peste 220.000 de elevi, profesori și studenți vin să se întâlnească cu reprezentanți a peste 150 de universități din întreaga lume. În cadrul evenimentului are loc și RIUF YouForum, care este o conferință la care participă personalități de seamă din diferite domenii, spre exemplu, din domeniul IT, business, marketing, publicitate, artă, televiziune etc. Toți cei care participă la conferință au oportunitatea de a intra în contact cu aceste personalități și de a le adresa diverse întrebări legate de domeniul în care activează.

Anul acesta, RIUF a ajuns la ediția 22 și a reușit să întrunească în perioada 17-18 martie la Sala Palatului peste 100 de expozanți din peste 15 țări. Printre țările care au luat parte la acest eveniment s-au numărat Marea Britanie, Franța, Germania, Elveția, Olanda, Danemarca, România dar și multe altele. La coferința RIUF YouForum i-am avut invitați  pe Andreea Esca,  George Buhnici, Lorena BuhniciAdrian Titieni (actor), Raisa Beicu (reprezentant Renault România, blogger), Bogdan Badea (CEO eJobs România), Andrei Ruse (scriitor, editor de carte și promoter cultural), George Andreescu (Gojira), dar și mulți alții.

Fotografia-93

Ediția cu numărul 22 s-a desfășurat nu numai în București, ci și în Cluj-Napoca – 20 martie, în Iași – 22 martie și în Brașov – 24 martie.

Acum voi reveni la povestea inițială în care vă spuneam că în februarie am văzut un anunț pe Facebook în care eram încurajată să mă alătur familiei RIUF și să fiu voluntar în cadrul evenimentului. Zis și făcut, am completat formularul de înscriere, l-am trimis, iar peste doar câteva zile am fost invitată să particip la o primă întâlnire cu ceilalți aproximativ 100 de voluntari. Precum am menționat și mai sus, RIUF este un eveniment foarte complex, care necesită multă muncă pentru ca totul să fie realizat cât mai bine, de aceea e nevoie de ajutorul a multor albinuțe harnice care să să dedice și să lucreze în echipă.

29249699_1005605809605637_6936324246910009344_o

Ne-am întâlnit, am interacționat, ne-am cunoscut mai bine și am fost instruiți pentru a promova evenimentul cât mult cu putință și pe diferite căi. Am început să împărțim pliante, am fost în liceele din București și le-am povestit elevilor despre RIUF (eu împreună cu alte două fete am fost în Colegiul Național Sfântul Sava), dar și în Centrul Vechi, unde am plasat strategic table-tents-uri.

29315044_1005588146274070_2079079937259601920_o

29343293_1738842089488623_1268386889996435456_nZiua mult așteptată a sosit, iar sâmbătă dimineața eram pregătiți să ne primim vizitatorii la Sala Palatului. Cele două zile au fost destul de epuizante, dar palpitante și constructive, întrucât am participat la câteva workshop-uri pe care nu le voi uita prea curând. Am fost să-i ascult pe Andreea Esca, Adrian Titieni, George Buhnici și Lorena Buhnici, care au împărtășit cu noi experiențele lor de viață, ne-au dat sfaturi și ne-au încurajat să fim cea mai bună versiune a noastră, căci suntem unici și irepetabili – Adrian Titieni. Am învățat niște lucruri super tari și am interacționat cu oameni din diferite țări, cu mentalități diferite, limbi diferite, dar care m-au sfătuit și m-au încurajat în legătură cu drumul pe care mi l-am ales.

RIUF s-a încheiat, însă în weekendul următor s-a desfășurat cea de-a 24 ediție a evenimentului Angajatori de TOP , care a avut loc în perioada 23-24 martie tot la Sala Palatului.

2018-3-24-53188

În cadrul acestui eveniment au luat parte 120 dintre cei mai doriți și apreciați angajatori, iar vizitatorii au putut alege dintre cele peste 6.000 de joburi. În afară de standurile amenajate, au avut loc workshop-uri și conferințe care au fost organizate cu scopul dezvoltării profesionale. Vineri am participat la workshop-urile organizate de Oracle, unde niște oameni tare simpatici ne-au povestit despre fiecare departament al companiei, dar și despre criteriile pe care ar trebui să le întrunim pentru a aplica în firma lor. Apoi am mers la workshopu-ul organizat de cei de la Genpact. Workshop-ul a fost foarte interesant și constructiv, întrucât am vorbit despre hard skills & soft skills și despre cum să ni le punem cât mai bine în evidență în momentul în care vrem să ne angajăm.

A doua zi am revenit pentru workshop-ul celor de la Accenture, care ne-au dezvăluit alte câteva secrete prin care să ne punem în evidență skills-urile. Apoi ne-au prezentat pe scurt firma, cât și departamentele, iar la final am răspuns la câteva întrebări. Cele două zile mi s-au părut foarte incitante, iar discuțiile pe care le-am avut cu angajatorii m-au făcut să iau în calcul câteva opțiuni, asta după ce mă întorc din America, bineînțeles.

Pe scurt, cele două evenimente au fost cu adevărat unice și sunt bucuroasă că am putut să particip, întrucât am întâlnit niște oameni tare faini cu care am legat prietenii și am împărtășit diferite experiențe. Abia aștept să mai particip! 😉

P.S. Acesta nu este un articol sponsorizat. Am scris despre niște simple experiențe personale. Vă mulțumesc pentru susținere.

See you soon! 😀