Salut, dragii mei! 😀 În acest articol vom vorbi despre o altă destinație turistică pe care am vizitat-o de-a lungul a 24 de ore, și anume Londra! Mulți dintre voi se pot întreba cum este posibil acest lucru, iar în acest articol vă voi dezvălui secretele unui city-break de succes cu un buget redus. Așadar, să începem!

Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am planificat acest city-brek a fost să verific ofertele companiilor aeriene de tip low cost. Astfel, precum am făcut și prima dată când am vizitat Milano în 24 de ore, am ales să verific tarifele companiei Ryanair. Am reușit să găsesc o promoție de neratat la numai 14.00 € de persoană per zbor. Am ales să rezerv 2 bilete de avion dus-întors pe ruta București, Aeroportul Henri Coandă – Londra, Aeroportul Stansted, în perioada 19–20 noiembrie 2019.

Odată ce am achiziționat biletele de avion, ne-am ocupat de rezervarea și cumpărarea biletelor de autobuz dinspre aeroport către Londra și înapoi. Pentru a face acest lucru, noi am ales să le achiziționăm de pe site-ul easybus.com. Tot ce am făcut a fost să selectăm ora la care ne vom îmbarca în autobuz din Aeroportul Stansted și ora la care ne vom îmbarca iar în autobuz din Londra. Aceste autobuze de pe platforma easybus sunt operate de National Express. Așadar, uitați-vă după acest nume. Țin să precizez că, deși pe site este specificat că ruta durează aproximativ 1h 30min., din cauza traficului, timpul se poate dubla. Pentru 2 bilete dus-întors pentru 2 adulți am plătit aproximativ 23.00 ‎£. Pentru a ajunge la Londra puteți lua și trenul, însă depinde de voi dacă doriți să petreceți mai puțin timp pe drum și să cheltuiți mai mulți bani, sau să stați mai mult timp în trafic, dar cu bani mai puțini.

După ce am plătit biletele de autobuz online, le-am printat și am trecut mai departe accesând site-ul oficial al Roții din Londra (London Eye). Este bine de știut că dacă vă achiziționați bilete din timp și nu în ziua în care doriți să vă bucurați de experiență, veți plăti mai puțin și veți economisi! Dacă doriți să vă achiziționați biletele online și cu câteva zile înainte veți plăti 27.00 £ pentru un adult / 16.00 £ pentru un student, iar dacă doriți să le achiziționați, fie online dar în aceeași zi, fie de la chioșcul de bilete de acolo, prețul unui bilet va fi de 30.00 £. Odată ce am rezervat și am plătit biletele online, am primit prin email chitanța, iar când am ajuns la chioșcul din fața roții i-am arătat domnișoarei numărul de înregistrare și ne-a înmânat biletele tipărite.

Așadar, cu toate biletele achiziționate și tipărite, ne-am făcut bagajul, un rucsac, căci mai mult nici nu aveam nevoie și am pornit în aventura londoneză. Am aterizat pe Aeroportul Stansted marți dimineață în jurul orei 08:00. Ne-am grăbit către stația de autobuz din afara terminalului și ne-am îmbarcat. Drumul a durat aproximativ 2h 30min din cauza traficului, dar am ajuns, în cele din urmă, în jurul orei 11:00 pe Baker Street. Acesta este un punct important de referință, căci este cea mai apropiată stație de centrul Londrei.

1. Buckingham Palace

De pe Baker Street am pornit pe jos către prima destinație turistică, și anume Palatul Buckingham. Din păcate, palatul este deschis publicului numai câteva luni pe an, între 18 iulie și 27 septembrie, însă a fost drăguț să admirăm locul de unde fac cu mâna cei mai importanți membrii ai familiei regale.

2. London Eye

De aici am pornit pe jos, pe lângă St. James’s Park către London Eye. Parcul St. James mi-a adus aminte de celebrele poze cu Central Park din New York. Deși nu am ajuns încă să-l vizitez, puteam să jur că sunt unul și același. Odată ajunse la London Eye, am mers să ne ridicăm biletele și să ne îmbarcăm pentru o experiență de neratat. O astfel de experiență durează 30 de minute și oferă o panoramă superbă la peste 135 de metri către fluviului Tamisa, Podul Londrei și a turnului Big Ben.

3. Trafalgar Square

De la London Eye am pornit către Trafalgar Square. Îm mijlocul aceastei piațete publici se află Coloana lui Nelson, în jurul căreia stau de veghe 4 statui în formă de leu. Numele celebrează victoria Marinei Regale Britanice în Bătălia de la Trafalgar din timpul războaielor napoleoniene. Pe fundalul acestei piațete se află Galeria Națională (The National Gallery) Așadar, pentru iubitorii de opere de artă, acesta este locul vostru.

4. British Museum

De la Trafalgar Square am pornit către British Museum. Accesul în acest muzeu se face printr-un filtru de securitate în care urmăresc să nu ai asupra ta obiecte ascuțite sau spray paralizant. Accesul este absolut liber, iar muzeul este atât de mare, încât nici dacă ați petrece o zi întreagă în el, tot nu l-ați putea vizita pe tot. Eu am reușit să admir doar galeriile din Egiptul Antic și Statuile din Grecia și Roma Antică. Însă îmi propun să le văd și pe celelalte la o vizită viitoare. Acest muzeu este atât de frumos și de bine organizat, încât ar fi păcat să nu îl vizitați, mai ales că accesul este GRATUIT.

5. Fish and Chips

Al 5-lea lucru nu este un obiectiv turistic, dar este un lucru pe care trebuie neapărat să-l încercați dacă ajungeți în Londra, și anume mâncarea tipic britanică, Fish & Chips. Ce înseamnă de fapt acest fel de mâncare? Ei bine, precum îi spune și numele, peștele este deobicei un cod alb prăjit, care este servit alături de cartofi prăjiți super crocanți și moi, alături de un sos asortat și mazăre verde. Noi am încercat acest dish la localul, The Globe, care se află pe Baker Street și vă pot spune că nu am regretat. Am plătit în jur de 15.00 £ pentru acest fel și ne-am săturat pe deplin.

Acestea fiind spuse și văzute, ne-am întors de unde a început aventura noastră, și anume pe Baker Street. De acolo am luat autobuzul către Aeroportul Stansted. Timpul a fost scurt, dar mai degrabă scurt decât deloc. Sper că v-a plăcut acest articol și să îl găsiți util în viitoarele călătorii pe care le planificați.

Vă mulțumesc frumos pentru susținere și vă aștept pe Blog și la următorul articol. 😀

See you soon! 😉