Las Vegas, cunoscut și sub denumirea Sin City sau The City of Lights. În acest articol vă împărtășesc din experiența pe care am avut-o timp de 5 zile în acest oraș absolut uluitor, dar și câteva sfaturi despre locurile pe care nu trebuie să le ratați când ajungeți acolo. Așadar, să începem!

Am ajuns în Aeroportul Internațional McCarran din Las Vegas în dimineața zilei de 1 octombrie. De acolo, am luat un taxi și am plecat către hotel, și anume Red Roof Inn de pe Paradise Road. Locul mi s-a părut extraordinar de drăgut, camera spațioasă cu un pat King Superior, mic dejun inclus și acces la piscina exterioară.

După ce m-am făcut comodă și am despachetat am plecat în prima vizită prin oraș. După o plimbare de 20 minute am ajuns pe bulevardul principal The Strip și am vizitat celebrul hotel Ceasars Palace. Traversând hotelul dintr-o parte în alta, treci printr-o serie de holuri, piațete interioare, magazine și restaurante care te poartă din Grecia și Roma Antică, în Egipt până la Roma de astăzi cu celebra Fontana di Trevi. După ce am ieșit din hotel, am admirat spectacolul de lumini și apă al Fântânii Bellagio și m-am delectat cu atmosfera orașului pe timp de seară, când parcă totul prinde viață și te simți atât de mic în comparație cu hotelurile și magazinele luminate din toate părțile.

1. Monorail

A doua zi mi-am dorit mult să văd panorama orașului din metroul Monorail. Așadar, am pornit către una din stațiile metroului și am ajuns la Westgate Station. Am achiziționat un bilet dus pentru $5.00, deoarece aveam să mă întorc pe jos la hotelul Treasure Island pentru alt eveniment. Această experiență este de neratat, deoarece tot sistemul este mecanizat, deci nu există o persoană care manipulează garnitura, iar în timpul călătoriei de aproximativ 15 – 20 de minute de la un capăt la celălalt puteți asculta interesting facts despre construcția acestuia și numele stațiilor.

2. Cirque du Soleil

După ce am coborât din Monorail m-am îndreptat către hotelul Treasure Island pentru a-mi achiziționa bilete la unicul eveniment pe care nu-l poți rata dacă te afli în Vegas, și anume, un spectacol marca Cirque du Soleil. Show-ul la care am participat este unul din primele show-uri cu care au performat, datând încă din 1993, senzaționalul Mystère. Acest show combină elemente acrobatice, dans, operă, balet, street-dance, comedie, într-un spectacol de senzație care fascinează prin multitudinea de culori, efecte speciale și acrobați extraordinar de talentați, jucându-se de fiecare dată cu casa închisă. Merită pe deplin investiția, mai ales că poți trăi un astfel de spectacol o dată-n viață.

3. Welcome to Fabulous Las Vegas

În a treia zi m-am înarmat cu multă răbdare și am pornit către celebrul semn de la intrarea în oraș Welcome to Fabulous Las Vegas, care datează încă din 1959. După ce am făcut o mică sesiune foto, atât cu partea din față a semnului, dar și cea din spate pe care este scris mesajul Drive Carefully. Come back soon! a fost timpul să îmi continui călătoria.

4. High Roller (Ferris wheel)

Roata mare din Las Vegas sau High Roller este un alt loc pe care nu-l puteți rata dacă vizitați orașul. Roata oferă o priveliște de 360° a întregului oraș la peste 168 de metri înălțime, fiind în prezent cea mai mare roată din lume. De-a lungul celor 30 de minute de experiență, ecranele inteligente vă vor delecta cu informații despre construcția structurii și a înălțimii la care vă aflați.

5. Fountains of Bellagio

Nimic nu se compară cu spectacolul de lumini și apă a fântânilor Bellagio. Cu toții am văzut în filme sau la televizor videoclipuri cu aceste fântâni, dar să trăiești în persoană aceste experiențe este cu totul altceva. Aceste spectacole absolut gratuite reprezintă cel mai ambițios proiect de apă coreografică conceput vreodată pentru a încânta spectatorii. Fiecare reprezentație este unică, iar pentru câteva minute simți că faci parte dintr-un film de pe Broadway, asistând la jocuri de lumini și de apă, având pe fundal piese celebre de operă, clasice sau pop. Este o experiență unică ce nu trebuie ratată.

Acestea fiind spuse, cam așa arată topul celor mai bune lucruri pe care trebuie să le încercați dacă vă aflați în Las Vegas, nu doar datorită experiențelor pe moment, ci și a amintirilor pe care le construiți. Într-o zi, uitându-vă la aminitiri din canapea veți spune, Uite dragă, eu am fost aici cândva. Bineînțeles că sunt multe alte lucruri pe care le puteți face în Vegas, iar fiecare alt articol sau video la care vă uitați pe YouTube vă va stârni și mai mult curiozitatea, dar eu am mers pe principiul Keep it simple! 😀

Apropo, nu puteam să scriu un articol despre unul din orașele mele preferate fără a vă lăsa și o listă de filme în care este surprinsă splendoarea Las Vegas-ului. Dacă aveți timp, aruncați o privire și poate vă stârnesc curiozitatea. Unele dintre ele sunt niște comedii la care am râs cu lacrimi! :))

5.1 Last Vegas – Burlaci întârziați (2013)

Billy (Michael Douglas), Paddy (Robert De Niro), Archie (Morgan Freeman) and Sam (Kevin Kline) sunt cei mai buni prieteni încă din copilărie. Atunci când Billy, burlacul convins al grupului, o cere în sfârșit în căsătorie pe prietena sa, cei patru pleacă spre Las Vegas, hotărâți să se distreze și să își amintească de vremurile trecute. Ajunși la destinație însă, cei patru își dau seama că viața i-a schimbat mai mult decât se așteptau în tinerețe și sunt nevoiți să își regândească prioritățile. Sursa: www.cinemagia.ro

5.2 The Hangover – Marea Mahmureală (2009)

Filmul spune povestea unei petreceri a burlacilor de pomină. Cu doar două zile înainte de nunta sa, Doug, (Justin Bartha), pleacă la Las Vegas împreună cu camarazii lui cei mai buni, Phil și Stu (Bradley Cooper și Ed Helms) și viitorul lui cumnat, Alan (Zach Galifianakis). Când cei trei cavaleri de onoare se trezesc a doua zi de dimineață cu dureri grozave de cap, aceștia nu-și mai amintesc absolut nimic din noaptea precedentă, iar luxosul apartament de hotel este devastat, mirele fiind de găsit. Ei încearcă să-și aducă aminte ce plănuiseră să facă pentru a-și da seama unde au scăpat de sub control lucrurile, în speranța că-l vor putea găsi pe Doug la timp pentru a-l duce la conunie. Sursa: www.cinemagia.ro

5.3 Viva Las Vegas – Dragoste la Las Vegas (1964)

Unul dintre cele mai faimoase filme ale Regelui Rock’n Roll, Elvis Presley, care joacă rolul unui pilot de curse care urmează să concureze în cursa vieții lui în Grand Prix-ul din Las Vegas. Pentru a-și finanța cursa și ca să-i țină piept valorosului său rival, Cesare Danova, personajul lui Elvis se angajează temporar ca piccolo la un casino. Sursa: www.cinemagia.ro

Odată cu aceste recomandări, se încheie și aventura mea în Statele Unite ale Americii din vara anului 2018. Dar ce credeți? Vara lui 2020 va fi una de neuitat, căci mă voi întoarce și voi explora încă și mai multe locuri minunate în această țară magnifică. So can’t wait! Până atunci, vă mulțumesc frumos pentru susținere și ne vedem la următorul articol! 😀

See you soon! 😉