De fiecare dată când ne gândim la o destinație turistică ne gândim și la o cazare pe măsură. Însă, care sunt cele mai bune opțiuni pe care le avem și cum ne alegem o cazare care să fie pe placul nostru? La această întrebare vă voi răspunde mai detaliat în acest articol și vă voi da și câteva sfaturi personale.

Călătoresc deja de 6 ani în strănătate și am fost cazată în diferite locuri, însă din fiecare călătorie am învățat câte ceva, iar toate aceste experiențe m-au ajutat să fac alegeri din ce în ce mai bunev și să mă bucur de și mai multe beneficii din partea locului de cazare.

M-am gândit ca în acest articol să fac un TOP 10 al cazărilor de care m-am bucurat. Trebuie să vă mărturisesc încă de la început că nu am ales niciodată vreo locație pentru a mă desfăta sau a mă bucura de vreun tratament special pentru că am considerat întotdeauna prioritar ceea ce voi vizita, iar cazarea rămânea întotdeauna un simplu loc de odihnă.  Am ales de fiecare dată o locație destul de spațioasă, modernă, care se află relativ aproape de centru și de principalele obiective turistice și care oferea un raport destul de bun în raportul calitate–preț.

Când am rezervat online pentru prima dată o cazare am ales Booking.com, deoarece am fost mulțumită de oferte și mi s-a părut a fi un site sigur și ușor de utilizat. Ei bine, să începem prin a vă prezenta topul realizat de mine. Am ales 10 cazări, cărora le voi acorda steluțe în funcție de gradul de satisfacție ( 1 ✰ – dezamăgită total; 5 ✰ –  super mulțumită).

Locul 10 – Apartment Vlhka, Brno, Cehia

Am ales să îi acord 2 ✰, deoarece am fost anunțată printr-un mesaj că la locația respectivă au apărut niște probleme neprevăzute și că mi se va da altă cazare. Locația acordată ulterior a fost foarte spațiosă, însă nu pot spune că am fost prea mulțumită de situația nou apărută. Însă, am fost bucuroasă de amplasarea noii locații. Se află la numai 5 minute de centrul orașului Brno, de Gara principală, iar în zonă circulă, atât tramvaie, cât și autobuze.

brnobrno1

Locul 9 – ibis budget Versailles Chateau, Paris, Franța

În Paris cazările sunt, de cele mai multe ori, destul de mici și destul de scumpe, însă proprietățile hoteliere ibis budget sunt avantajoase în ceea ce privește raportul calitatepreț. Am ales să acord acestei cazări 3 ✰. Nu am fost nici dezamăgită, însă nici foarte satisfăcută. A fost destul de ok. 🙂

3155535531553933

Locul 8 – Soo 16 Apartment, Tallinn, Estonia

O proprietate foarte cochetă și extrem de aproape de centru. Am ajuns cu ușurință la obiectivele turistice, iar interiorul este renovat într-un stil modern și arată super bine, plus că dispune de foarte multe lucruri. Primește de la mine 4 ✰, din cauza spațiului cam mic pentru 3 persoane, în rest nimic de reproșat.

105874362105868189

Locul 7 – City Gardens Hotel & Wellness, Budapesta, Ungaria

Propritatea este excelentă și dispune și de piscină, sală de sport și chiar de o sală de masaj. Se află la aproximativ 10 – 15 minute de centru și oferă o gamă largă de oferte. Din partea mea primește 5 ✰. Recomand!

10765900222751804

Locul 6 – Oasis, Paralia Katerini, Grecia

O proprietate mult îndrăgită de 2 ani de când aleg să îmi petrec săptămâna de mare în Paralia Katerini și să mă bucur de împrejurimile acestui orășel. Cazarea se află cam la 10 minute de centru, însă mă bucură faptul că accesul la plajă se face foarte ușor, iar proprietarul, Jannis, este o gazdă desăvârșită și foarte primitoare. De aceea, revin de fiecare cu aceeași plăcere și cu multă bucurie. 5 ✰ pentru această cazare. Recomand cu toată căldura!

9178048411245744

Locul 5 – High in the sky Nr2 Kazimierz, Cracovia, Polonia

Această cazare m-a impresionat prin ingeniozitatea cu care a fost gândită. Inițial, când intri în cameră, poți spune că nu există loc decât pentru maximum 2 persoane după ce rabatezi canapeaua, însă dacă privești atent, un pat se trage de undeva dintr-o treaptă și astfel ocupă toată camera. Foarte interesant și practic. E drept că rămâi fără suflu după ce urci 4 etaje până la cazare pentru că nu există lift, însă merită! Panorama face toți banii. Chiar te simți High in the sky! 5 ✰ pentru toată munca depusă, Andrzej! Big Like!

9146620191583240

Locul 4 – Carmen Apartment Budapest, Budapesta, Ungaria

Cazarea este foarte spațioasă. Dispune de 3 camere, perfecte pentru 5 persoane sau chiar mai multe și îți dă senzația unor camere de palat, somptuase și elegante, tocmai datorită tavanului care este foarte înalt. Se află la doar câteva minute de centrul orașului și se bucură de o priveliște înspre curtea interioară care îți taie răsuflarea. Îi acord 5 ✰ și recunosc că m-aș întoarce oricând aici.

5429819154298269

Locul 3 – Appia Antica Apartment, Roma, Italia

Cazarea este, pur și simplu, excepțională. Este modernă și în același timp conferă un aer elegant și latin. Dispune de 3 camere, de o terasă exterioră și este echipată corespunzător unei case primitoare și calde. Ca să ajungi la principalul obiectiv turistic și anume Colosseumul, trebuie să iei autobuzul sau metroul, căci este destul de departe, însă locația merită, pe deplin, 5 ✰. Felicitări!

2296667422966800

Locul 2 – Elen’s Apartments Prague, Praga, Republica Cehă

Cazarea este de vis și este alcătuită din 3 camere, 2 băi și o bucătărie spațioasă. Este amplasată la aproximativ 15 – 20 de minute de centru, iar în imediata apropriere trec multe autobuze. Din partea mea primește 5 ✰ și o recomandare. Felicitări!

12821505928809624

Locul 1 – Feels Like Home – Charming Graça Duplex, Lisabona, Portugalia

Nu sunt prea multe de spus, decât că am plâns în momentul în care a trebuit să plec spre casă. Cazarea se află într-o zonă veche a orașului, amplasată pe o colină care oferă o vederă spre râul Tejo, iar străduțele pietruite și întortochiate te fac să te întorci în timp și să te pierzi printre clădirile pline de azulejos. Am adorat această cazare și mi-a plăcut la nebunie. Sincer, cred că 5 ✰ sunt mult prea puține pentru această locuință. Casa dispune de un etaj și este deosebit de spațioasă. Nu pot spune decât Parabéns! (Felicitări!).

5392374253923769

5392374053923770

Sursa pozelor: Booking.com

În continuare vă voi da câteva sfaturi de care țin și eu cont atunci când fac o rezervare online  pentru a mă asigura că voi avea parte de o călătorie perfectă și de o șederă cât mai plăcută.

Așadar, primul sfat pe care ți-l dau este să te gândești din timp la următoarea călătorie, deoarece, firește, vei plăti mult mai puțin pentru aceeași cameră pe care ai rezerva-o în ultimul moment.

Al doilea sfat ar fi să bifezi opțiunea de anulare gratuită, astfel ți se vor afișa numai proprietăți care pot fi rezervate, iar în cazul în care te răzgândești sau apare ceva neprevăzut să poți anula rervarea gratuit și să nu ți se încaseze niciun comision. În legătură cu filtrele, firește, că poți bifa oricâte opțiuni corespund cerințelor tale: poate vrei ca locația să aibă parcare gratuită, wifi gratuit sau mic dejun inclus. Ei bine, toate aceste opțiuni le găsești în partea stângă a paginii, iar lista este super lungă.

Al treilea sfat ar fi să verifici de 2 sau chiar de 3 ori prețul afișat inițial, deoarece este posibil să ți se adauge și alte taxe suplimenatre (de cele mai multe ori pot fi văzute când apeși pe semnul ?, însă nu e neapărat o regulă; trebuie să citești tot ce este scris minuscul și să nu ratezi niciun paragraf sau căsuță care trebuie bifată/debifată). Așa că MARE atenție!

Al patrulea sfat este să verifici, apăsând pe Show Map, locația cazării, precum și distanța dintre cazare și principalele obiective turistice. Amplasarea este foarte importantă, deoarece te scutește de timpul irosit pe drum.

Al cincilea sfat este să consulți și părerile celor care au fost cazați recent acolo pentru a-ți face o părere. Bineînțeles, contează foarte mult și nota pe care o are proprietatea, precum și părerile celorlalți. Nu uita, însă, există și oameni care acordă note destul de mici pentru simplul fapt că au găsit o pată pe covor sau pentru că baia nu era destul de spațioasă. Nu vei locui o perioadă îndelungată acolo și cred că cel mai important este să îți fie comod, plăcut și să te relaxezi, iar acest lucru nu cred că stă în lucruri mărunte. Precum am menționat și la început, contează ce am vizitat și nu neapărat unde am stat. Contează și cazarea, însă nu într-atât de mult, încât să ajungi să pui preț mai mult pe cazare și mai puțin pe obiectivele turistice.

Al șaselea sfat, care este mai personal, dacă alegi să stai o perioadă mai lungă de timp, ți-aș recomanda să cauți o proprietate care dispune și de o mică bucătărie. Pe lângă faptul că vei economisi niște bani pe care, în mod normal, i-ai cheltui la restaurant, te vei putea bucura de niște preparate gătite în stil propriu cu ingrediente locale. Exact după bunul plac.

Sper că aceste păreri și sfaturi să vă fie utile și să vă facă călătoria cât mai plăcută și frumoasă. Nu pot să vă urez decât Drum bun! oriunde veți călători și să vă distrați cât mai mult.

Vă mulțumesc pentru susținere! 🙂

See you soon! 😉

UPDATE! Dacă dorești să citești articolul Primul zbor cu avionul – Tips & Tricks, apasă AICI.