Hey, hey, hey… ştiţi cum se spune: La vremuri noi, proiecte noi!, aşa că m-am gândit să încep noul an cu un blog, unde voi scrie ori de câte ori îmi permite timpul câteva impresii, amintiri şi momente dragi mie. Voi începe această primă postare prin a mă prezenta şi prin a spune câteva hobby-uri de-ale mele.

Mă numesc Andreea-Anamaria Idu, am 20 de ani şi sunt studentă la Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din Bucureşti în anul II. Studiez Filologia: Cehă şi Portugheză, însă o parte din sufletul meu va fi mereu legat de limba rusă.

DSC_0091_1gg - Copy

De ce limbile străine? Ei bine, încă de când am terminat şcoala gimnazială şi a trebuit să urmez un liceu m-am gândit că singurul lucru la care mă pricep şi care îmi face plăcere sunt limbile străine. Aşa că, principalele opţiuni pe care le aveam erau Colegiul Naţional I. L. Caragiale cu limba germană sau Liceul Teoretic Eugen Lovinescu cu limba portugheză. Cred că ştiţi deja ce am ales. 😉 Ideea este că nu am regretat nicio clipă alegerea pe care am făcut-o şi ştiu că studiul acestei limbi nu va lua sfârşit odată cu terminarea facultăţii.

Legat de limba cehă, lucrurile sunt chiar şi mai interesante. În primăvara anului 2016, pe când eram clasa a XII-a, am decis împreună cu ai mei să facem o călătorie de o săptămână într-o altă ţară. De această dată am ales Cehia, Praga, însă pentru câteva zile am dat o fugă şi la Berlin. Totul a fost atât de frumos, încât Praga mi-a rămas pe veci în suflet alături de Lisabona. Apoi, în toamnă, când am intrat la facultate şi a trebuit să îmi aleg o altă limbă străină pe care să o studiez alături de portugheză, m-am gândit instant la cehă. Şi de acestă dată nu am regret nicio segundă alegerea pe care am făcut-o. Ba mai mult, sunt mândră că studiez nişte limbi străine atât de rare, chiar dacă toată lumea se miră de combinaţia mea super ciudată.

Mie îmi place! :))

Printre pasiunile mele se numără dansul, pe care îl practic de când aveam 7 ani. De 6 ani am descoperit lumea street dance-ul şi am învăţat să fiu perseverentă şi să nu renunţ la visurile mele. Astfel mi-am găsit motto-ul după care mă ghidez în viaţă: Remember why you started!