Abia întoarsă dintr-o altă călătorie de proporții din sud-vestul Europei, sunt nespus de entuziasmată să împărtășesc cu voi primele impresii despre locurile pe care le-am vizitat în ultimele 2 săptămâni.

În acest articol vom discuta despre prima destinație în care am poposit, și anume orașul sfânt Lourdes din Franța. Sper să vă placă și să îl găsiți palpitant. Așadar, să începem! 😀

Precum bine știți, în majoritatea călătoriilor pe care le întreprindem eu și părinții mei alegem ca principal mijloc de transport mașina proprie, iar acest lucru se datorează numărului însemnat de destinații pe care ni se stablim, precum și comoditatea de a avea, oricând la dispoziție un mijloc de transport propriu.

Așadar, după un drum de aproximativ 48 de ore am ajuns în data de 9 februarie la prima destinație din acest sejur, și anume orașul sfânt Lourdes din Franța. Acest orășel care are aproximativ 15.000 de locuitori este cunoscut drept cel mai vizitat loc de pelerinaj catolic din lume, fiind situat în sud-vestul Franței, foarte aproaope de granița naturală formată de munții Pirinei cu Spania. Pe lângă celebrul stat suveran Vatican, din Roma, care reprezintă centrul lumii catolice, există și alte orașe care sunt cunoscute datorită numărului foarte mare de pelerini pe care reușesc să le concentreze. Printre aceste orașe din Europa se numără Fátima din Portugalia, unde am reușit să ajung în anul 2017, Częstochowa din Polonia, dar și Mariazell din Austria.

Cazarea excelentă pe care am avut-o a fost la Résidence du Soleil, care se află la nici 15 minute de mers pe jos de centrul orașului și de Sanctuarul Notre-Dame de Lourdes, principala atracție turistică.

Acest Sanctuar al Maicii Domnului, cum mai este numit, este zona care înconjoară lăcașul și peștera sfântă. Povestea începe în februarie 1858, când fetiței de morar, Bernadette Soubirous, (1844 – 1879) i s-a arătat pentru prima dată Fecioara Maria. De-a lungul vieții sale, Bernadette a relatat diferite apariții cu Fecioara Maria și diverse dialoguri pe care le-a avut cu aceasta. La 54 de ani de la moartea sa, Papa Pius al XI-lea a beatificat-o pe Bernadette la rangul de sfântă și a propus-o ca model de puritate sufletească.

Cele mai dese împrejurări în care Fecioara Maria i s-a arătat lui Bernadette au fost în interiorul peșterii care se află chiar lângă Bazilica Maicii Domnului a Rozariului. Această bazilică romano-catolică a fost inaugurată în anul 1889 și are o capacitate de 1500 de pelerini.

Acest Sanctuar al Maicii Domnului se află printre primele destinații ale credincioșilor, deoarece, potrivit legendei, după una din întâlnirile pe care Bernadette le-a avut cu Fecioara Maria, din peșteră a țâșnit apa unui izvor, iar Fecioara a însărcinat-o pe Bernadette cu misiunea de a întemeia în acel loc o biserică. În prezent, biserica este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj pentru creștinii catolici, deoarece se crede că izvorul are puteri tămăduitoare care îi vindecă pe bolnavi.

După ce am vizitat Bazilica Maicii Domnului a Rozariului, dar și Sanctuarul din peșteră ne-am bucurat de peisajul de pe malul râului, ascultând mica prelegere ținută de pastor. Vremea a fost plăcută și însorită, iar la întoarcerea către cazare am făcut și o mică sesiune de cumpărături.

Aceastea fiind spuse, sejurul nostru de 2 zile în Lourdes s-a încheiat într-o notă pozitivă, fiind pregătiți pentru următoarea destinație din acest tur al Europei, și anume Portugalia. În următorul articol vom vorbi despre cele două orașe port pe care le-am vizitat în această țară atât de dragă mie, Faro și Albufeira. Stați pe aproape! 😀

Vă mulțumesc frumos pentru susținere! 🙂

See you soon! 😉